Produse Cosmetice, Ulei de argan

Scrub pentru corp cu ulei de argan

Scrub pentru corp cu ulei de argan

Logo arganerie.ro
Pentru că din ce în ce mai des, când vine vorba de loțiuni, curătare și exfoliere, multe persoane sunt mai prudente cu ceea ce folosesc pe corpul lor, uleiul organic de argan vine în ajutor pentru îngrijirea pielii.

Pe lângă multiplele întrebuințări ale uleiului de argan cum ar fi folosirea ca ser de păr, ca hidratant al pielii, tratament pentru unghii, mască de față, acesta se mai poate folosi și pentru exfoliere!

Mai jos, vă vom detalia cum să vă faceți propriul scrub(gomaj) pentru corp cu ulei de argan cu ajutorul a trei ingrediente!

Ingrediente de care aveți nevoie:

4 linguri de zahăr brun
1 1/2 linguri ulei organic de argan
1 linguriță de miere crudă

Proprietățile ingredientelor:

Uleiul de argan:

sticle ulei de argan organic arganerie.ro
Unul dintre principalele motive pentru care uleiul de argan este atât de terapeutic este că este bogat în vitamina A și vitamina E. Cu toate acestea, uleiul de argan marocan este, de asemenea, ambalat cu antioxidanți, acizi grași omega-6 și acid linoleic. Cercetările arată că atunci când este aplicat pe piele, beneficiile uleiului de argan includ ușurarea inflamației în timp ce hidratateaza pielea. (1)

Zahăr brun:

Brown sugar in a jar
Zahărul brun conține acid glicolic, care luptă împotriva bacteriilor. Acidul glicolic este un acid alfa-hidroxilic, care este important în menținerea vieții sănătoase a pielii. Zahărul brun vă oferă o piele mai tanară și mai proaspătă, prin ruperea celulelor pielii lipite, care susțin fluctuația celulelor. De asemenea, ajută la ameliorarea pielii deteriorate de soare și acționează împotriva imbătranirii pielii.

Mierea crudă de albine:

Mierea crudă de albine are superputeri datorită acizilor organici din miere care au capacitate de exfoliere blandă, dar și de a hidrata pielea. Ea are, de asemenea, un alfa hidroxid care dizolvă celulele moarte ale pielii și vă luminează pielea. Cumpărați miere crudă, care are toate proprietățile active.

De ce este bun acest scrub(gomaj)

Îndepărtează celulele moarte şi, aplicat pe picioare,împiedică firele de păr sa crească pe sub piele. Condiţia esenţiala este să fie facută regulat, de doua ori pe saptamână, dar şi inainte de epilare. Este o modalitate excelentă de a obține o piele fină, curată, fără substanțele chimice dăunătoare din comerț.

Pași de urmat:

Amestecați toate ingredientele într-un mic borcan și utilizați după cum este necesar! Borcanul vă ajută să păstrați cu ușurință compoziția pentru mai târziu, în cazul în care vă mai rămâne ceva compoziție. Creșteți cantitatea ingredientelor după cum este necesar, deoarece probabil veți avea nevoie de mai mult dacă doriți să vă exfoliați întregul corp.

Mod de utilizare:

Începeți cu pielea umedă în duș-apa caldă-la-ușor fierbinte este ideală pentru a înmuia pielea. Permiteți dușului să curgă timp de 5-10 minute și lăsati apa caldă să înmoaie pielea și să se pregătească pentru exfoliere. Întrerupeți apa curentă în timp ce exfoliați. Aplicați scrubul(gomajul) cu ulei de argan folosind o mișcare circulară. Este important să mențineți o presiune usoară pentru a nu deteriora pielea. Puteți începe oriunde este mai convenabil și confortabil, indiferent dacă acesta este de la picioare în sus sau de la brațe în jos. Clătiti totul cu apă căldută.

Dușul dvs. fierbinte este suficient pentru a vă face să vă simțiți relaxate și pentru a înmuia pielea pentru o mai bună exfoliere. De asemenea, nu este recomandat să faceți o exfoliere dupa epilarea picioarelor, deoarece puteți irita pielea, ceea ce creează o senzație foarte înțepătoare.

Dacă utilizați o loțiune de corp ca hidratant după dușul zilnic, în timpul zilelor de exfoliere, este mai bine să utilizați un ulei de corp deoarece porii sunt deschiși pentru a absorbi mai bine uleiul. Puteți folosi pentru hidratarea după duș câteva picături de ulei de argan, deoarece acesta se absoarbe foarte ușor în piele și lasă senzația de piele fină și catifelată. Pentru a termina, purtați un halat/prosop timp de 30 de minute, relaxați-vă și lăsati uleiul să se absoarbă.

Notă:

Fiind un scrub(gomaj) pe care îl faceți acasă, puteți să jonglați și înlocuiți ingredientele în funcție de ce aveți în casă. Deci, în loc de zahăr brun ar trebui să utilizați zahăr din trestie de zahăr, zahăr alb sau orice altceva pe care îl aveți la dispoziție și care are o consistentă similară. De asemenea, am auzit de oameni care au rezultate bune pe bază de zaț de cafea. Sau chiar fulgi de ovăz sau tărâțe de ovăz.

Dacă nu ați încercat încă ulei de argan, puteți alege din gama noastră de ulei de argan, vizitând magazinul nostru online de aici.

Pentru mai multe articole de pe blogul nostru, dați click aici. De asemenea, ne puteți urmări pe facebook, dând like paginii noastre aici.

(1) – http://www.altmedrev.com/archive/publications/16/3/275.pdf
Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.