Beneficiile uleiului de argan

Printre numeroasele sale beneficii se numără : prevenirea apariţiei ridurilor, hidratarea părului, repararea părului deteriorat, ameliorarea efectelor acneei şi combataterea deshidratării pielii.

Uleiul de argan organic este obţinut 100% prin presarea manuală a sâmburilor arborelui de argan (Argania spinosa) din Maroc. Uleiul de argan conţine acizi graşi, cum ar fi acidul oleic, acidul alfa-linoleic, acidul palmitic, acidul stearidonic şi acidul linoleic. De asemenea, acesta conţine şi o mare concentraţie de vitamina E, de până la 10 ori mai multă vitamina E decât uleiul de măsline.

Compoziţia uleiului de argan îl face să fie un prieten de nădejde când vine vorba de hidratarea în profunzime a pielii şi a părului, prevenirea vergeturilor precum şi a contribuirii la reducerea celulitei.

Beneficiile uleiului de argan:

1. Hidratează excelent şi hrăneşte orice tip de ten
2. Oferă luminozitate pielii şi o tonifică
3. Îţi reintinereşte pielea şi îi oferă un plus de elasticitate
4. Buzele tale vor fi mai hidratate şi mai moi
5. Îţi hrăneşte unghiile, acestea devenind mai puternice şi mai sănătoase
6. Face minuni pentru orice tip de par, acţionând fie ca balsam de par, pentru ca părul tău să fie mai strălucitor şi mai catifelat, fie pentru a-ţi face părul mai uşor de modelat
7. Regenerează zonele aspre sau iritate ale pielii şi previne uscarea pielii
8. Poate fi folosit ca tratament împotriva bătăturilor, deoarece uleiul de argan hidratează intens şi înmoaie pielea
9. Poate fi folosit pentru ameliorarea simptomelor de psoriazis prin folosire zilnică (o dată sau de două ori pe zi), aplicând câteva picături de ulei de argan pe zonele afectate şi masând circular până când uleiul de argan este complet absorbit de piele
10. Pentru un masaj corporal luxuriant, poate fi folosit doar uleiul de argan sau poate fi amestecat cu alte uleiuri esenţiale
11. Previne despicarea firelor de păr şi repară părul deteriorat
12. Ajută la vindecarea acneei şi calmează porţiunea de piele afectată

Mod de utilizare:

  • Îngrijirea Părului: Pentru protejarea părului şi hrănirea vârfurilor despicate : pune în palmă câteva picături de ulei de argan şi masează-ţi palmele uşor pentru ca uleiul să intre puţin în piele după care poţi începe să îţi masezi delicat vârfurile părului cu palmele. Datorită faptului că uleiul de argan are o textură uşoară, poţi repeta acest tratament la fiecare 2 zile întrucât nu-ţi va îngrăşa părul.
  • Îngrijirea Scalpului: Maseaza-ti scalpul aplicand cateva picaturi de ulei de argan pe parul tau umed si curat. Intinde uleiul de argan pe toata lungimea parului si acopera-ti parul cu un prosop cald timp de 20 de minute.
  • Îngrijirea Tenului: Pentru un ten luminos, este necesară aplicarea, pe pielea curată şi uşor umezită, a câteva picături de ulei de argan seara sau dimineaţa. Masează uleiul cu mişcări circulare şi uşoare pe pielea feţei şi vei vedea cum pielea ta va întineri.
  • Îngrijirea Corpului: Fiind un hidratant natural, uşor de absorbit de piele, poate fi folosit ca orice altă loţiune de corp, aplicând şi masând câteva picături pe piele. Pentru un efect anti-îmbătrânire, este recomandată masarea cu câteva picături de ulei de argan direct de faţă şi pe gât chiar înainte de culcare.
  • Îngrijirea Mâinilor/Unghiilor/Picioarelor: Datorită puterii foarte mari de hidratare a uleiului de argan, acesta hidratează şi înmoaie pielea, făcând că pielea picioarelor să devină mai suplă şi mai moale şi unghiile să devină mai sănătoase şi puternice. Pentru aceste beneficii este necesară doar masarea cuticulelor , a picioarelor şi a mâinilor cu câteva picături de ulei de argan chiar înainte de a merge la culcare. Este recomandată aplicarea unei picături de ulei de argan pe fiecare unghie şi apoi masarea unghiei şi a cuticulei.
  • În timpul sarcinii: Datorită conţinutului său de vitamina E, uleiul de argan măreşte gradul de elasticitate al pielii. Dacă doreşti să reduci posibilitatea apariţiei vergeturilor, masează cu câteva picături de ulei de argan zonele afectate.