Ulei de argan impotriva caderii parului

Din cauza factorilor nocivi care ne afectează zilnic părul, acesta își pierde vitalitatea, strălucirea și ciclul de regenerare al părului este, de asemenea, afectat. Putem combate, însă, efectele factorilor nocivi cu un tratament adecvat sau, pur și simplu cu o îngrijire a părului cu produse care conțin ingrediente benefice pentru păr.

femeie care isi usuca parul

Se poate să ajungeți chiar și în situația în care începeți să vedeți din ce în ce mai mult păr în chiuveta de la baie și în peria de păr, iar prima dvs. reacție este negarea. Nu ți-ai putea pierde părul! Pe măsură ce crește numărul de fire de păr care cad, este timpul să ne confruntăm cu adevărul și să ne inarmăm cu un ulei care face minuni numit ulei de argan. Uleiul de argan este unul uleiurile naturale de păr care poate ajuta la stoparea căderii părului, la imbunătătirea sănătătii părului și scalpului și la promovarea creșterii părului , atât la bărbati, cât și la femei. Datorită conținutului ridicat de Vitamina E, uleiul de argan regenerează celulele părului despicat, hrănește și întărește părul, în același timp hidratându-l și oferindu-i elasticitate. Un tratament simplu aplicat de trei ori pe săptămană vă poate ajuta să vedeți mai puține fire de păr în chiuvetă și mai multe pe cap.

Exfoliați scalpul

Înainte de a aplica ulei de argan, scalpul trebuie exfoliat pentru a debloca fiecare folicul de păr și pentru a permite uleiului să pătrundă profund și să-și facă treaba. Utilizați un produs de exfoliere special creat pentru scalp care va dezlipi fiecare folicul de păr eliminând acumularea de produse de styling, poluarea mediului înconjurător și excesul de sebum (uleiurile naturale secretate de glande în scalp).

Urmați instrucțiunile producătorului pentru exfolierea scalpului, apoi șamponul și prosopul pentru păr, ca de obicei.

Aplicarea uleiului de argan

Puneți câteva picături de ulei de argan pe vârful degetelor și masați-l pe scalp folosind o mișcare circulară. Începeți la parul frontal și faceți-vă drumul peste cap și în jos pe fiecare parte și înapoi. Continuați masajul cu ulei timp de 15 minute pentru a ajuta uleiul de argan sa acopere și să pătrundă în întregul scalp și pentru a stimula fluxul sanguin către scalp și foliculii de păr.

Repetați acest tratament de trei ori pe săptămână pentru a opri progresia căderii părului și pentru a ajuta părul să redevină puternic si catifelat.

Tratamentul scalpului

În timp ce s-ar putea să nu suferiți de căderea părului încă de la început, anumite tipuri de afecțiuni ale scalpului sunt precursori pentru căderea părului și tratamentul cu ulei de argan poate trata aceste condiții ale scalpului, prevenind astfel pierderea parului. Dermatita, psoriazisul, mătreața, scalpul uscat sau seborrhea (scalp excesiv de gras) pot provoca scalpul scârțos, ars și scârțos și în final vor înfunda foliculii de păr și vor contribui la pierderea parului.

Utilizați ulei de argan pentru a trata aceste condiții ale scalpului și pentru a preveni pierderea părului. Începeți prin exfolierea scalpului pentru a dezlipi foliculii de păr, șamponul și prosopul, apoi masați câteva picături de ulei de argan pe scalp timp de 10 minute de 2-3 ori pe săptămână. Continuați tratamentul scalpului până când starea scalpului s-a ameliorat, apoi masați câteva picături de ulei de argan în scalp o dată pe săptămână pentru a menține sănătatea părului și a scalpului.

Tratament pentru par uscat

Atunci când avem părul uscat, acesta se poate rupe foarte ușor în timpul perierii sau chiar în timpul coafatului. Există unele cercetări care indică faptul că uleiul de argan poate chiar să ajute la creșterea părului si ajuta la combaterea căderii părului, deci asigurați-vă că îl masați și în scalpul dumneavoastră. În funcție de grosimea, textura, starea și lungimea părului, este posibil să aveți nevoie de la 1 picătură până la 3 picături.

Obținerea unei valori corecte vă poate lua câteva încercări. Începeți cu o picătură și încălziți în palme înainte de a-l aplica trecând degetele prin păr, acordând o atenție specială vârfurilor tale. După finalizare, adăugati o picătură pe vârful degetelor și masați în pielea capului. Aplicați excesul pe față, gât sau mâini.

Dacă aveți păr uscat, fragil, o dată pe săptămană efectuați un tratament de hidratare profundă peste noapte cu ulei de argan. Incălziti 4-10 picături în mâini înainte de a vă masa scalpul. Continuați să aplicați pană la vârfuri, răsuciti și puneți o cască de duș peste. Căldura naturală a corpului reținută în casca de duș va ajuta uleiul să penetreze scalpul, păstrand în același timp perna fără ulei. Dimineața, spălati-vă părul, clătiti pană când toate reziduurile au dispărut. Astfel, acest tratament pentru păr uscat vă va ajuta să aveți un păr moale și hidratat.

Dacă aveți mătreață sau scalp uscat, faceți acest tratament de două ori pe săptămană pană când matreta dispare. Continuați cu tratamente săptămanale sau după cum este necesar.

Concluzii

Urmând tratamentul de care aveți nevoie, veți observa treptat ameliorarea stării părului și cum acesta se regenerează și devine mai puternic și mai catifelat. Rezultatele se vor vedea rapid și, cu un păr sănătos, vă veți putea bucura mai mult de viață și de lucrurile pe care le prețuiți.
yoga la apusul soarelui
Cum uleiul de argan este un ulei rar, prețul este pe măsură dacă doriți ulei de argan pur, organic. Totuși, unul dintre beneficiile utilizării uleiului argan pur este că este 100% natural și nu este nevoie să se utilizeze produse cu substanțe chimice potențial dăunătoare. Uleiul de argan pur, de asemenea, oferă efecte mai concentrate și un rezultat excelent de fiecare dată. În cazul uleiului pur de argan nu este nevoie nici să achiziționați produse complementare întrucât acesta poate fi folosit pentru tot corpul, din cap până în picioare (păr, ten, unghii, corp).