Termeni si conditii

Termeni si conditii

Prevederi generale

Site-ul www.arganerie.ro este proprietatea S.C. MGRP Exclusiv S.R.L (denumit în continuare „MGRP Exclusiv”) și utilizarea acestuia implică acceptarea termenilor și condițiilor de mai jos. Termenii și condițiile stabilesc condiții și specifică drepturile și obligațiile vânzătorului (distribuitor) și ale utilizatorului precum și ale clientului (consumatorul, cumpărătorul). Vânzător și operator al operațiunilor online este S.C. MGRP Exclusiv S.R.L., organizată în baza legii române, cu sediul în Int. Sectorului, nr. 2, bl. D2, apt. 2, sector 3, București, Romania, CUI 38212159, înregistrată la Registrul Comertului sub nr. J40/15743/13.09.2017.

Pentru informații de contact vă rugăm consultați secțiunea contact de pe site.

Orice raport stabilit prin achiziționarea de produse sau servicii prin intermediul site-ului www.arganerie.ro este reglementat și interpretat în concordanță cu legile Romaniei, iar utilizatorul și clientul admit să se supună jurisdicției exclusive a instantelor competente din România. Orice produs și serviciu oferite prin acest site, se adresează persoanelor fizice care le achiziționează în folos propriu fără scop de revanzare. MGRP Exclusiv nu are nici o obligație sau răspundere rezultată ca urmare a revânzărilor succesive de produse și/sau servicii realizate de achizitori prin intermediul site-ului www.arganerie.ro, care nu au acordul MGRP Exclusiv în acest scop.

Relația dintre părți este guvernată de Legea Română cu privire la protecția consumatorului (O.G. nr. 21/1992), legea comerțului electronic (Legea nr. 365/2002) și ordonanța de urgență privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum și pentru modificarea şi completarea unor acte normative (O.U.G. nr. 34/2014).

Operatorul site-ului

Operatorul site-ului www.arganerie.ro este S.C. MGRP Exclusiv S.R.L, Int. Sectorului, nr. 2, bl. D2, apt. 2, sector 3, București, Romania, CUI 38212159, înregistrată la Registrul Comertului sub nr. J40/15743/13.09.2017.

Definiţii

MGRP Exclusiv, prin intermediul magazinului online www.arganerie.ro intitulat generic „site”, este denumit „Furnizor”, iar produsele, textele şi pozele de pe site-ul magazinului sunt denumite „conţinut”.

MGRP Exclusiv permite accesul la site şi implicit la conţinutul site-ului atât vizitatorilor, cât şi utilizatorilor. Prin termenul „Vizitator” al site-ului se înţelege orice persoană fizică sau juridică ce va avea acces liber la site. Prin termenul „Utilizator” al site-ului se înţelege orice „vizitator” care se înregistrează că „utilizator” prin completarea unui formular de înregistrare, care îi va folosi la realizarea de comenzi de produse de pe site.

Utilizarea site-ului / Politică generală

Acest document stabileşte termenii şi condiţiile de utilizare ai siteului/conţinutului/serviciului de către utilizator sau client, în cazul în care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, încheiat între MGRP Exclusiv şi acesta.

Accesul la serviciu se face exclusiv prin accesarea site-ului public www.arganerie.ro.

Site-ul/conţinutul/serviciul permite vizualizarea şi descărcarea materialelor de pe www.arganerie.ro exclusiv pentru scopuri personale, necomerciale, doar în cazul în care acestea nu intră în conflict cu prevederi ale termenilor şi condiţiilor şi implică aderarea utilizatorului sau clientului la prezenţele termene şi condiţii, în afară de cazul în care conţinutul respectiv nu are condiţii de folosire distinct formulate. Este permisă reproducerea parţială a materialelor cu menţionarea sursei, iar în cazul preluării semnificative este necesar să ne contactaţi la contact@arganerie.ro pentru un acord scris. Informaţiile înscrise pe site au caracter informativ şi trebuie tratate că atare. Orice utilizare a acestora în afară termenilor şi condiţiilor de faţă, fără acordul scris al MGRP Exclusiv este interzisă, fiind considerată furt de proprietate intelectuală, şi implică răspunderea în faţă legilor care le protejează.

În cazul în care MGRP Exclusiv conferă clientului/utilizatorului dreptul de a utiliza sub formă descrisă într-un acord de utilizare distinct, un anumit conţinut, la care utilizatorul are sau obţine acces în urmă acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelori conţinuturi definite în acord, numai pe perioada existenţei acestuia sau acestor conţinuturi pe site sau al perioadei definite în acord, conform condiţiilor definite în acord, în cazul în care acestea există şi nu reprezintă un angajament contractual din partea MGRP Exclusiv pentru respectivul utilizator, client sau oricare alt terţ care are/obţine acces la acest conţinut transferat, prin orice mijloc şi care ar putea fi sau este prejudiciat în orice mod de pe urmă acestui conţinut, în timpul sau după expirarea acordului de utilizare.

Nici un conţinut transmis către utilizator sau client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc.) sau dobândit de acesta prin accesare, vizitare şi/sau vizualizare nu constituie o obligaţie contractuală din partea MGRP Exclusiv şi/sau al angajatului MGRP Exclusiv care a mijlocit transferul de conţinut, în cazul în care această există, faţă de respectivul conţinut.

Prin folosirea siteului/conţinutului/serviciului, utilizatorul sau clientul este singurul responsabil pentru toate activităţile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta răspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice altă natură produse siteului, conţinutului, serviciului, MGRP Exclusiv sau oricărui terţ cu care MGRP Exclusiv are încheiate contracte, în conformitate cu legislaţia română în vigoare.

În cazul în care utilizatorul sau clientul nu este de acord şi/sau nu acceptă şi/sau îşi revoca acceptul dat pentru termeni şi condiţii, acesta poate să contacteze MGRP Exclusiv, sau să folosească legăturile din conţinutul primit de la MGRP Exclusiv destinate acestui scop şi astfel:

Acesta renunţă la: accesul la serviciu, alte servicii oferite de MGRP Exclusiv prin intermediul site-ului, primirea buletinelor informative şi/sau comunicărilor din partea MGRP Exclusiv de orice natură (electronic, telefonic, etc), fără nicio garanţie ulterioară din partea MGRP Exclusiv.

MGRP Exclusiv va şterge toate datele care fac referire la acesta din baza să de date, fără nici o obligaţie ulterioară a vreunei părţi faţă de cealaltă sau fără că vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese.

Clientul / utilizatorul poate reveni în orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord şi/sau a acceptă termenii şi condiţiile, sub formă în care acestea vor fi disponibile în acel moment.

Clientul nu poate să revoce acordul exprimat în favoarea termenilor şi condiţiilor pe perioada derulării unui contract, sau până în momentul în care acesta nu va achita contravaloarea tuturor contractelor neonorate faţă de MGRP Exclusiv.

În cazul în care Clientul a achitat contravaloarea tuturor contractelor neonorate faţă de MGRP Exclusiv şi îşi revoca acordul exprimat în favoarea termenilor şi condiţiilor pe perioada derulării unei comenzi, MGRP Exclusiv va anula comandă acestuia fără nici o obligaţie ulterioară a vreunei părţi faţă de cealaltă sau fără că vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese.

Contul de utilizator

În calitatea de utilizator al www.arganerie.ro, aveţi posibilitatea de a va crea un cont.

Odată cu înregistrarea dumneavoastră pe site-ul nostru, aveţi obligaţia de a furniza informaţii adevărate, corecte, actuale şi complete despre dumneavoastră. În caz contrar, accesul dumneavoastră la acest site poate fi blocat, pe perioada determinată sau nedeterminată. Nu sunteţi obligat să ne furnizaţi aceste date, putând opta pentru statutul de vizitator.

Va rugăm să aveţi în vedere faptul că dumneavoastră sunteţi singurul răspunzător pentru menţinerea confidenţialităţii şi a securităţii contului dumneavoastră. De asemenea, sunteţi singurul răspunzător pentru toate activităţile care se desfăşoară prin intermediul sau în legătură cu contul dumneavoastră şi acceptaţi să notificaţi imediat MGRP Exclusiv cu privire la orice utilizare neautorizată a contului dumneavoastră sau orice altă încălcare a securităţii. MGRP Exclusiv nu va răspunde pentru daunele ce rezultă din utilizarea neautorizată a contului dumneavoastră.

Drepturi de Autor

Întregul conţinut al site-ului: produse, poze, texte, logo-uri şi alte date, generic numite „conţinut”, sunt proprietatea Furnizorului şi a furnizorilor săi şi este protejat de Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare – privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 – privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992, republicată – privind desenele şi modelele industriale. Dacă întâmpinaţi pe acest site probleme sau încălcări ale dreptului de proprietate intelectuală, va rugăm să ni le sesizaţi la adresa contact@arganerie.ro

Accesul liber la site şi la conţinutul site-ului şi utilizarea lor sunt permise doar pentru uz personal, fără scop direct ori indirect comercial. Copierea, stocarea, modificarea ori transferarea cu orice titlu, în parte ori întreg a site-ului şi/sau a conţinutului nu sunt permise fără acordul explicit, scris, al Furnizorului şi sunt sancţionate potrivit legislaţiei în vigoare.

Crearea de legături cu site-ul www.arganerie.ro ale altor site-uri sau invers este permisă cu un acord scris prealabil. MGRP Exclusiv sau terţe părţi pot furniza autorizat, prin intermediul site-ului, legături („link”-uri) către alte pagini sau resurse World Wide Web. MGRP Exclusiv nu garantează, nu este şi nu poate fi responsabil în niciun fel de disponibilitatea acestora, de formă, conţinutul, publicitatea, produsele sau alte materiale disponibile pe site-urile respective.

Produse şi politică de preţuri

Produsele comercializate prin intermediul site-ului www.arganerie.ro sunt proprietatea Furnizorului. Furnizorul garantează că produsele sunt noi, ambalate în cutii de carton speciale şi în momentul livrării sunt însoţite de factură fiscală, conform legislaţiei în vigoare.

Produsele sunt oferite în limita stocului disponibil, prin urmare www.arganerie.ro îşi rezervă dreptul de a nu onora o comandă dacă produsul vizat nu se mai află în oferta curentă de pe site. MGRP Exclusiv se angajează, în acelaşi timp, să actualizeze oferta de produse de pe site în funcţie de disponibilitatea produselor în stoc.

MGRP Exclusiv este neplătitoare de TVA. Preţurile prezentate pe site în lista de produse sunt preţurile de vânzare finale, însă nu includ costurile de livrare. În “Coşul de cumpărături” vor fi afişate atât preţul total al produsului, cât şi preţul total al comenzii (costuri de transport incluse).

MGRP Exclusiv se angajează să afişeze corect pe site-ul www.arganerie.ro preţurile şi informaţiile cu privire la caracteristicile şi disponibilitatea produselor. Totuşi, mai pot apărea erori de sistem în afişarea sau calcularea preţurilor. În acest caz, va fi considerat preţul final al comenzii cel stabilit telefonic împreună cu consultantul de vânzări www.arganerie.ro. Dacă întâmpinaţi astfel de neconcordanţe, va rugăm să le sesizaţi la numărul de telefon mobil 0799686665 sau să ne scrieţi pe adresa contact@arganerie.ro.

Imaginile publicate pe site în dreptul produselor sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot fi diferite de cele prezentate în imagini. Pentru a evita o astfel de situaţie este indicat să discutaţi în prealabil cu un consultant de vânzări al firmei noastre. MGRP Exclusiv îşi rezervă dreptul de a modifică şi actualiza descrierile produselor fără nicio notificare prealabilă.

Facturare şi plata

Plata pentru produsele livrabile din stoc, se face la livrare, în lei, la valoarea din momentul confirmării comenzii. Pentru fiecare articol este indicat preţul unitar de vânzare exprimat în lei (RON), cu TVA inclus, fără contribuţia cu titlu de cheltuieli de livrare.

Plata se face către comisionarul care efectuează livrarea. Pentru comenzile cu plata în numerar cu livrarea în Bucureşti sau alte localităţi, plata se face integral în momentul receptionarii coletului.

Livrare şi transport

Produsele comandate de pe site-ul nostru se livrează în toată ţara printr-o firma privată de curierat.

Confidenţialitatea datelor personale

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi liberă circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice MGRP Exclusiv are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană. Scopul colectării datelor este furnizarea de bunuri şi servicii, iar MGRP Exclusiv garantează că nu le va folosi sau prelucra în alte scopuri fără consimţământul dumneavoastră.

MGRP Exclusiv se angajează să nu trimită email-uri nesolicitate către adresele de email ale utilizatorilor.

Sunteţi obligat(a) să furnizaţi datele, acestea fiind necesare emiterii facturilor pentru bunurile livrate/serviciile prestate. Refuzul dumneavoastră determina imposibilitatea livrării.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale.

Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, va rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil.

Utilizatorul este în întregime responsabil pentru păstrarea confidenţialităţii asupra contului şi parolei asociate accesului la serviciile site-ului, condiţionate de logare. În cazul accesării neautorizate a contului de către terţe persoane, MGRP Exclusiv nu îşi asumă nicio responsabilitate faţă de consectintele ce pot apărea. Dacă utilizatorul constată o utilizare neautorizată a contului sau, trebuie să anunţe Furnizorul în cel mai scurt timp.

Garanţia produselor

MGRP Exclusiv garantează integritatea produselor comandate de pe site până la înmânarea acestora către curier.

Dreptul de returnare a produselor cumpărate

Potrivit Ordonanţei 130/2000 cu modificările aduse prin Legea 51/2003, Legea 365/2002, Legea 363/2007 şi OUG 174/2008 – privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţă, consumatorul are dreptul de a denunţă unilateral contractul la distanţă, în termen de 10 zile lucrătoare, fără penalităţi şi fără invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care vor cădea în sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor.

Declinarea responsabilităţilor

MGRP Exclusiv nu oferă nicio garanţie că produsele comandate de pe www.arganerie.ro vor satisface toate dorinţele utilizatorului cu privire la produsele comandate.

MGRP Exclusiv nu oferă nicio garanţie cu privire la funcţionarea site-ului sau corectitudinea informaţiilor prezentate în cadrul acestuia. Totuşi, MGRP Exclusiv se preocupă să actualizeze informaţiile, astfel încât cât mai puţine erori de orice tip să apară.

Fraudă

Tentativele de acces neautorizat la site incluzând dar nelimitandu-se la orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifică conţinutul site-ului www.arganerie.ro sau de a afecta performanţele serverului pe care acesta rulează vor fi considerate tentative de fraudare a site-ului www.arganerie.ro şi vor fi raportate autorităţilor competenţe, punând în mişcare cercetarea penală împotriva aceluia sau acelora care a(u) încercat acest fapt.

Comunicare

Vor fi excluse din site sau ignorate păreri sau adresări ce conţin injurii sau un limbaj neadecvat. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informaţiile primite fără a fi nevoit să aducă justificări pentru această.

Notificări

MGRP Exclusiv va poate trimite notificări referitoare la activitatea companiei şi a site-ului www.arganerie.ro pe adresa de e-mail înscrisă în formularul de comandă sau prin alt mijloc de comunicare. Datele preluate de la utilizator sau client în scopul expedierii notificărilor pot şi vor fi folosite de către MGRP Exclusiv în limitele Politicii de confidenţialitate.

Renunţarea la primirea notificărilor de către utilizator sau client se poate face în orice moment prin următoarele metode:

  1. a) Folosind legătură special destinată din cadrul oricărei notificări.
  2. b) Prin contactarea MGRP Exclusiv, conform cu informaţiile de contactare, şi fără nici o obligaţie ulterioară a vreunei părţi faţă de cealaltă sau fără că vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese.

Renunţarea la primirea notificărilor nu implică renunţarea la acceptul dat pentru Termeni şi Condiţii.

MGRP Exclusiv îşi rezervă dreptul de a selecţiona persoanele cărora va trimite notificări cât şi dreptul de a elimina din baza să de date orice utilizator sau client care şi-a exprimat anterior consimţământul de a primi notificări, fără nici un angajament ulterior din partea MGRP Exclusiv, sau a vreunei notificări prealabile a acestuia.

MGRP Exclusiv nu va include în notificările transmise utilizatorului sau clientului nici un alt fel de material publicitar sub formă de conţinut care să facă referire la vreun terţ care nu este partener al MGRP Exclusiv, la momentul expedierii buletinului.

Litigii

Orice conflict între MGRP Exclusiv şi altă parte este supus unei solutionari pe cale amiabilă. În cazul în care nu se ajunge la un punct comun prin această metodă, competenţă revine instanţelor de judecată din România.

Încetare

MGRP Exclusiv îşi rezervă dreptul de a înceta activitatea site-ului fără vreo notificarea prealabilă.

Respectarea dispoziţiilor legale

Prezentul document şi utilizarea www.arganerie.ro sunt guvernate de legea din România şi sunt supuse competenţei exclusive a instanţelor române, orice modificare legislativă care afectează într-un fel sau altul dispoziţiile prezentate în acest document fiind în afară controlului companiei MGRP Exclusiv, dar a căror respectare este absolut obligatorie.

Alte clauze

Termenii şi Condiţiile de utilizare expuse în acest document reprezintă Contractul dintre dumneavoastră şi MGRP Exclusiv, pe care trebuie să îl acceptaţi şi respectaţi pentru a putea utiliza serviciile noastre online, pe site-ul www.arganerie.ro.

Termenii şi Condiţiile din acest Contract înlocuiesc alte înţelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre utilizatorul site-ului şi MGRP Exclusiv.

MGRP Exclusiv îşi rezervă dreptul de a putea efectua orice modificări ale acestor prevederi, precum şi orice modificări ale site-ului/structurii acestuia/serviciului, inclusiv modificări ce ar putea afecta site-ul şi/sau orice conţinut fără notificare prealabilă a utilizatorului sau clientului.

MGRP Exclusiv nu va putea fi făcut responsabil pentru eventualele erori apărute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificări, setări, etc., care nu sunt făcute de către administratorul site-ului. MGRP Exclusiv nu răspunde de vânzările subsecvente realizate în alte jurisdicţii de către terţe persoane care nu au acordul MGRP Exclusiv pentru aceste vânzări subsecvente.