Produse Cosmetice, Ulei de argan

Cea mai simpla reteta pentru exfoliere/scrub

Logo arganerie.ro După cum bine știți, exfolierea reprezintă îndepărtarea celulelor moarte ale pielii de pe suprafața pielii. Pe măsură ce imbătranim, procesul de regenerare a celulelor încetinește. Acest lucru inseamnă că organismul este mai lent pentru a elimina celulele pielii și a genera altele noi. Atunci când celulele vechi ale pielii încep să se adune pe suprafața pielii, pot lăsa pielea aspră și uscată. În plus, acumularea de celule moarte ale pielii poate duce la excesul de sebum și la pori înfundați, rezultând în pete și acnee.

De ce să ne exfoliem pielea?

Uleiul și produsele hidratante sunt mai bine absorbite în piele, atunci când nu este blocată de straturile de celule moarte și murdărie.

Exfolierea celulelor moarte accelerează, de asemenea, procesul de reînnoire a celulelor pielii. Acest proces vă transformă tenul de la uscat la luminos, vibrant și neted. În plus, exfolierea regulată reduce liniile fine și ridurile și vă menține pielea mult mai moale!

Ingrediente de care aveți nevoie:

1 lingură ulei de argan
1 ceașcă sare de Himalaya (puteți folosi sare de la Marea Moartă, dacă aveți)

Uleiul de argan:

Unul dintre principalele motive pentru care uleiul de argan este atât de terapeutic este că este bogat în vitamina A și vitamina E. picatura ulei din sticla
Cu toate acestea, uleiul de argan marocan este, de asemenea, ambalat cu antioxidanți, acizi grași omega-6 și acid linoleic. Cercetările arată că atunci când este aplicat pe piele, beneficiile uleiului de argan includ ușurarea inflamației în timp ce hidratateaza pielea. (1)

Dacă încă nu aveți ulei de argan, puteți să beneficiați de reducerea noastră și să-l achiziționați de aici

Sare de Himalaya:

Brown sugar in a jar
Sarea roz de Himalaya conține 84 de minerale și urme de minerale precum: calciu, magneziu, potasiu, fier indian viagra. Are proprietăți detoxifiante puternice, dizolvând toxinele și având, în același timp, proprietăți antiinflamatoare.

Pași de urmat:

Amestecați cele 2 ingredientele într-un mic borcan și utilizați după cum este necesar! Borcanul vă ajută să păstrați cu ușurință compoziția pentru mai târziu, în cazul în care vă mai rămâne ceva compoziție. Creșteți cantitatea ingredientelor după cum este necesar.

Mod de utilizare:

Începeți cu pielea umedă în duș – apa caldă-la-ușor fierbinte este ideală pentru a înmuia pielea. Permiteți dușului să curgă timp de 5-10 minute și lăsati apa caldă să înmoaie pielea și să se pregătească pentru exfoliere. Întrerupeți apa curentă în timp ce exfoliați. Aplicați scrubul folosind o mișcare circulară. Acordați mai multă atenție coatelor și genunchilor. Este important să mențineți o presiune usoară pentru a nu deteriora pielea. Puteți începe oriunde este mai convenabil și confortabil, indiferent dacă acesta este de la picioare în sus sau de la brațe în jos. Clătiti totul cu apă căldută.

Dușul dvs. fierbinte este suficient pentru a vă face să vă simțiți relaxate și pentru a înmuia pielea pentru o mai bună exfoliere. De asemenea, nu este recomandat să faceți o exfoliere dupa epilarea picioarelor, deoarece puteți irita pielea, ceea ce creează o senzație foarte înțepătoare.

Dacă utilizați o loțiune de corp ca hidratant după dușul zilnic, în timpul zilelor de exfoliere, este mai bine să utilizați un ulei de corp deoarece porii sunt deschiși pentru a absorbi mai bine uleiul. Puteți folosi pentru hidratarea după duș câteva picături de ulei de argan, deoarece acesta se absoarbe foarte ușor în piele și lasă senzația de piele fină și catifelată. Pentru a termina, purtați un halat/prosop timp de 30 de minute, relaxați-vă și lăsati uleiul să se absoarbă.

Pentru mai multe articole de pe blogul nostru, dați click aici. De asemenea, ne puteți urmări pe facebook, dând like paginii noastre aici.

Sursa foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.